好開心, 最近有兩位在我診所信主的病人(他們分別接受耶穌一年和半年)決定受浸加入神的身體,  願意委身認識主更多! 

病人A患了紅斑狼瘡, 除了疾病帶給她身體的痛楚, 她心中也常常恐懼不開心;
第一次來我診所, 我就按感動問她接唔接受耶穌做個人的救主, 將一切憂慮缷給神!
點知她哭著回應, 昨晚她就向天許願, 望真神來打救她脫離苦海!
信了主後, 她返教會, 每次都被聖靈感動,  神給她很大的安慰!
有一次, 她說她在禱告的時候, 她看到耶穌用一大盆信倒進她身上, 洗淨她身上一切污濁! 她就得了很多釋放!
現在, 她的心一步一步比神醫治, 連她的朋友都話未見過她笑得咁開心! 
她告訴我: 「信左主, 識得笑~ 」
 
聖經告訴我們:  箴18:14 人有疾病,心能忍耐;心靈憂傷,誰能承當呢?
 
 
 病人B 來我診所覆診幾次後, 佢都因為病得太耐變得目無表情, 
但有一次我有感動要為佢禱告, 點知聖靈很觸動她, 她喊左好耐,  原來佢內心咁憂傷, 我就問佢願唔願意邀唔邀請主入心中, 神會醫治佢, 佢真係跟住禱告!
之後, 一直為她禱告, 她突然有天自己買了本PURPOSE DRIVEN LIFE 來看, 仲帶住本書來我診所話 本書好有意義!
佢話佢從來唔間書, 但係呢本唔間唔得! 我就叫佢比我睇下佢間左D 咩句子?
原來係 : WITHOUT GOD, LIFE HAS NO MEANING!!!!!!!!
(這時我記起佢以前成日話人生無意義!) 
一個初信主既人, 未返過教會, 自己睇書竟然話呢句最有意義! 我知道完全是聖靈的工作!
之後我話幫她報初信班, 點知報唔到。
我就同佢講, 得番受浸班, 佢竟然話, 咁去「受浸班」啦! 我真係嚇一跳, 諗都無諗過! 神親自吸引人來跟從祂!
 
我真係好開心!!
我相信他們的改變會扭轉他們的家庭!
 
哈利路亞! 一切榮耀歸主!
 
喜樂醫師